FullSizeRender-4De 15e en laatste editie van de Van den Bos Wollebrandcross heeft € 115.996 opgebracht. Een fantastisch bedrag dat geheel ter beschikking wordt gesteld aan de 18 doelen van 2015. Want ook deze doelen zetten zich in voor zieke en minder bedeelde kinderen. Met de opbrengst van de 15e editie komt de teller van 15 jaar Wollebrandcross op een totaal van ruim 2,5 miljoen euro. Het bestuur van Stichting de Wollebrandcross bedankte zaterdag in het bijzonder alle sponsoren, vrijwilligers én deelnemers voor hun inzet tijdens de 15 geweldige Wollebrandcross-jaren! Het eindbedrag werd op zaterdag 31 januari bekend gemaakt tijdens de afterparty van de spectaculaire Wollebrandcrossdag in de hal van Hamiplant in Honselersdijk. Dat ging samen met een lach en een traan. Er werd natuurlijk volop teruggeblikt op de afgelopen jaren, waarin 15 fantastische edities plaatsvonden met vele, en zeer diverse, evenementen en acties.


Succesvolle afsluitende Wollebrandcrossdag
Traditioneel de afsluiting van de Van den Bos Wollebrandcross: de crossdag! En ook dit jaar was de opkomst geweldig. Aan de start van de Hornbach Wandeltocht verschenen 430 enthousiaste deelnemers en er gingen maar liefst ruim 170 kinderen over de finish bij de Hamifleurs Kidscross. Samen met de deelnemers aan de Rabobank Funloop zetten meer dan 800 sportievelingen zich afgelopen zaterdag in voor de goede doelen. Lex Thoen, grondlegger van de Wollebrandcross, verzorgde het startschot bij de verschillende evenementen en sambaband KABAAL! bracht de toeschouwers in beweging.

Nog één keer los voor de Wollebrandcross
‘Nog één keer los voor de Wollebrandcross’ was het motto tijdens deze laatste editie. Dit is zeker gelukt, want het was één groot feest. Wollebrandcross-waardige weersomstandigheden, verklede deelnemers, enthousiaste toeschouwers en veel gezelligheid. Na het slotwoord van voorzitter Ton Remmerswaal en voorafgaand aan het spetterende optreden van No Comment zorgde een film met terugblik op de afgelopen 15 jaar voor het ultieme Wollebrandcross-gevoel. De organisatie kan met trots terugkijken op de groei van de verschillende evenementen gedurende de afgelopen jaren, met als hoogtepunt deze afsluitende editie.

Stichting de Wollebrandcross bedankt alle sponsoren, deelnemers en vrijwilligers die in de afgelopen jaren hun bijdrage hebben geleverd. Met elkaar is er totaal meer dan 2,5 miljoen euro opgehaald, voor meer dan 100 goede doelen! Dit geweldige bedrag heeft hele mooie bestemmingen gekregen; alles om de gezondheid en/of leefomstandigheden van minder bedeelde kinderen te verbeteren.