2 februari 2005 kregen wij vreselijk nieuws. Onze zoon van toen 3 jaar, bleek een hersentumor te hebben; een ponsglioom. Hij loensde al een tijdje, maar hier zochten wij niets achter. Misschien een lui oog? Toen het erger werd, maakten we een afspraak bij de oogarts. Hier konden we pas een paar maanden later terecht. Tot hij plotseling heel erg scheel keek, konden we met spoed bij de oogarts terecht. Allerlei onderzoeken volgden, waaruit bleek dat er een oogzenuw was aangetast. De oogarts gaf ons een verwijsbrief mee voor de neuroloog. De volgende dag moesten wij toevallig met hem bij de kinderarts zijn voor zijn luchtwegen. Laat de verwijzing daar maar zien, zei de oogarts. Met toch wel een knoop in onze buik gingen we de volgende dag naar het Juliana Kinderziekenhuis. Er werd meteen een neuroloog bij geroepen en een CT-scan gemaakt.

Foute boel!! Er zit iets in zijn hersenen en ook nog op een hele moeilijke plaats. De volgende dag zal er een MRI-scan gemaakt worden, Noah moet blijven. Te riskant om nog naar huis te gaan. Uit de MRI-scan blijkt, dat er een tumor zit in de hersenstam. De meest gecompliceerde plek in de hersenen. Van hieruit worden alle vitale functies aangestuurd. We moeten naar het Erasmus MC Sophia, het is te gecompliceerd. Twee dagen later gaan we hier per ambulance heen. De tumor is heel groot, wordt ons verteld. Er wordt gesproken over een 2-jaars overleving van 5% bij deze tumor. En als wij ons vast proberen te houden aan dit kleine strohalmpje van 5% wordt ook dit weggevaagd. We besluiten toch te laten bestralen. We moeten iets doen!! Al zal dit misschien een paar maanden uitstel geven, wordt ons verteld.

Dit is een lang verhaal in een notendop... Noah is 16x bestraald, waarna de omvang van de tumor is afgenomen en tot op heden gebeurt er niets. De artsen zijn perplex. Noah functioneert goed en is een blij en gelukkig kind. En wij de gelukkigste ouders op aarde!! Het is voor de medici een raadsel, zal de tumor ingekapseld zijn geraakt? Is er alleen nog littekenweefsel over? Is het toch een ander soort tumor? Zeker weten doen we het niet, omdat een biopt te riskant is. Wij durven weer te leven en te genieten, maar helaas is dit voor lang niet alle ouders en kinderen het geval.

Dit is de reden dat wij iets willen doen voor deze kinderen met een hersenstamtumor zonder kansen. En voor kinderen met kanker op een andere plaats in hun lichaam. Al deze kinderen verdienen een kans om te overleven en daar willen wij ons steentje aan bijdragen!!!