Veelgestelde vragen

De stichting heeft ten doel het financieel ondersteunen van organisaties die zich bezig houden met kinderkanker. Het financieren van onderzoek op het gebied van vormen van kanker, specifiek voor kinderen. Danwel het verlichten van de gevolgen van kinderkanker voor de patiëntjes en hun omgeving. 

Per seizoen beslist de Stichting waar de opbrengst van het komende seizoen naar toe gaat. Kidz for Kidz heeft er dit seizoen voor gekozen om 100% van de opbrengst aan het Vonk-Semmy onderzoek te doneren.

Hier is voor gekozen, omdat er naar hersenstamkanker geen onderzoek gedaan wordt. 

In Nederland krijgen jaarlijks ongeveer 125 kinderen te maken met een hersentumor.

Circa 15% van de hersentumoren bij kinderen is een hersenstamtumor (DIPG).

Door de zeldzaamheid is het voor de farmaceutische industrie niet interessant om wetenschappelijk onderzoek te steunen. Hierdoor kan er geen onderzoek gedaan worden en overlijden nagenoeg alle kinderen binnen een jaar aan deze tumor.

Stichting Semmy steunt een vijftal onderzoeken. Deze richten zich op alle gliomen in de hersenen bij kinderen en in het bijzonder op gliomen in de hersenstam. Tevens is er een samenwerkingsverband aangegaan met het Prinses Maxima Centrum, om meer onderzoek te kunnen doen.
Het doel van stichting Semmy is het verlengen van de levensverwachting en uiteindelijk het vergroten van de overlevingskansen van kinderen die zijn getroffen door hersenstamkanker. Een eventueel resultaat uit het onderzoek VONK-SEMMY zal voor een groep van ca. 80 kinderen in Nederland per jaar een positief effect kunnen hebben.

Stichting Kidz for Kidz heeft een ANBI verklaring. Donaties en giften zijn aftrekbaar van de belasting. Wilt u hier meer over weten, neem contact op met Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

ANBI FC

Om een actie te plaatsen is het nodig om je eerst eenmalig te registreren. Nadat je geregistreerd bent, kun je vervolgens meteen inloggen om jouw actie te plaatsen. Op die manier kan niemand aan de inhoud van jouw actie komen. 

Vervolgens kun je altijd inloggen om wijzigingen aan je actie te maken. Ook kun je nu zelf een donatie doen. Bijvoorbeeld het geld wat je hebt opgehaald met jouw actie, kun je met een berichtje bij je actie zetten. 

 

De einddatum van een actie is open. daardoor kan deze niet ingevuld worden. Moet een actie toch afgesloten worden - misschien tijdelijk - dan kan dat door ons even een berichtje te sturen via het contactformulier.