• Waar is de survival

  De start van de Kidz for Kidz Survival vindt plaats op het terrein van Wielervereniging Westland Wil Vooruit. Adres: De Wollebrand, Broekpolderlaan 14, 2675 LJ Honselersdijk
 • Wat is een survivalrun?

  Een strijd tegen de elementen (water, kou, wind etc) in een natuurlijk terrein, waarin hardlopend een parcours wordt afgelegd met natuurlijke en opgebouwde hindernissen, waarbij onder andere kracht, uithoudingsvermogen, techniek, souplesse en doorzettingsvermogen van groot belang zijn.
 • Wat houdt Kidz for Kidz Survival in?

  De Kidz for Kidz Survival houdt in dat er hindernissen worden opgebouwd over een parcours. De hindernissen zullen de klim- en klautervaardigheden testen van de kinderen. Zij zullen strijden tegen de elementen van de natuur (kou, water, wind, modder). Niets moet en alles mag! Maar weet je het parcours te volbrengen en daarbij je polsbandje te behouden, dan ben jij een echte survival-kanjer!
 • Doel Kidz for Kidz Survival

  Het doel is om met kinderen geld in te zamelen voor kinderen die het gevecht aan gaan tegen kanker. Wil je meehelpen in het gevecht tegen kanker, survival dan mee. Naast dat het een leuke dag is voor de deelnemende kinderen en de kijkende supporters wordt er tevens door deelname en donaties geld ingezameld voor Stichting Kidz for Kidz. De opbrengst zal volledig ten goede komen aan het onderzoek VONK-Semmy. Dit onderzoek wordt door het VU Medisch Centrum gedaan. Het onderzoek richt zich op alle gliomen in de hersenen bij kinderen en in het bijzonder op gliomen in de hersenstam. Tevens is er een samenwerkingsverband aangegaan met het Prinses Maxima Centrum, om meer onderzoek te kunnen doen. Het doel van stichting Semmy is het verlengen van de levensverwachting en uiteindelijk het vergroten van de overlevingskansen van kinderen die zijn getroffen door hersenstamkanker. Een eventueel resultaat uit het onderzoek VONK-SEMMY zal voor een groep van ca. 80 kinderen in Nederland per jaar een positief effect kunnen hebben.
 • Hoe geef ik mij op?

  Als je ervoor gekozen hebt om de strijd tegen de elementen aan te gaan, ga je naar het inschrijfformulier op onze website. Volg de stappen die doorlopen moeten worden om de inschrijving compleet te maken.

  Het is wel noodzakelijk dat er toestemming van een ouder/voogd wordt gegeven. Deelnemen met toestemming van een ouder/voogd en op eigen risico!

 • Hoe kan ik betalen?

  Inschrijving kost € 8,50 per deelnemer tijdens de voorinschrijving (deze loopt tot de kerstvakantie 2019). Daarna zijn de kosten € 10,- en is de beroemde Kidz for Kidz Survivalbuff niet gegarandeerd. Via het inschrijfformulier zal er een mogelijkheid komen om direct bij het inschrijven te betalen. Betalen = meedoen!
 • Kan iedereen meedoen?

  Kinderen vanaf 6 tot en met 16 jaar kunnen het uitdagende survivalparcours aangaan.

  NIEUW: Deelname voor alle leeftijden vanaf 6 jaar, mits je inschrijft met een deelnemer van 6 t/m 16 jaar. Denk aan een familie uitje, met de vriendengroep of personeelsuitje met kinderen.

  Deelnemen met toestemming van een ouder/voogd en op eigen risico!

  Kinderen met een leeftijd van 6 - 8 jaar zullen meedoen aan de ouder-kind run. 

  Deelnemers van 8 jaar en ouder zullen het survivalparcours solo aangaan.

 • Tot wanneer kan ik mij inschrijven?

  De internetinschrijving voor de Kidz for Kidz Survival start 22 september 2019, om 00:00 uur. De inschrijving sluit op 24 januari 2020 om 23.59 uur. Als er nog plek is, kan op de dag zelf ook nog ingeschreven worden aan de balie. Tevens sluit de inschrijving wanneer het maximaal aantal deelnemers bereikt is. Dus schrijf je snel in!
 • Individueel of samen met een vriend?

  In principe wordt het parcours met de hindernissen individueel doorlopen. Echter is het misschien toch leuker om samen met een vriendje/vriendinnetje het parcours te volbrengen. 

  Daarom is het mogelijk om bij de inschrijving meerdere deelnemers toe te voegen. Wij houden dan rekening mee dat deze deelnemers starten in dezelfde startgroep. We proberen zoveel mogelijk de wensen van de deelnemers te vervullen.

 • Wanneer worden de starttijden bekend gemaakt?

  De starttijden worden in de week voor de survival via onze website bekend gemaakt.

  Alle deelnemers krijgen een e-mail, zodra de starttijden bekend zijn.

 • Kan ik mijn starttijd veranderen?

  Op de site gepubliceerde starttijden kunnen niet meer gewijzigd worden.
 • Ik heb verkeerde gegevens of banknummer ingevoerd, wat nu?

  Stuur een e-mail met de juiste gegevens naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
 • Ik heb ingeschreven, maar ik ben verhinderd?

  Er zal in geen enkele situatie restitutie plaatsvinden. Het gehele bedrag komt te allen tijde ten goede aan het goede doel.
 • Kledingadvies?

  De buff en het polsbandje, die je bij het melden bij de registratiebalie op 25 januari 2020 ontvangt, zijn je bewijs van deelname. Het dragen van de buff tijdens de Kidz for Kidz Survival is verplicht. Wees erop bedacht dat het midden in de winter is en dat er daarbij alle weersomstandigheden kunnen optreden: regen, wind, sneeuw, ijzel, zon (-10 graden of +10 graden). Kleed je daarom goed aan met behulp van bijvoorbeeld thermokleding. Een tip is om verschillende laagjes kleding te dragen. Wees erop bedacht dat kleding nat kan worden. Verstandig is om een droge set kleding mee te nemen waarmee je naar huis kan gaan. De fijnste broek om mee te survivallen is een hardloopbroek die niet afzakt bij het klimmen en klauteren. Verder heb je (oude) hardloopschoenen met veters nodig, zodat je ze in de modder niet verliest. En natuurlijk is er een kans dat de kleding (erg) vies gaat worden.
 • Gaat de survival door bij slecht weer?

  Wij zijn erop bedacht dat de survival midden in de winter plaatsvindt. Wij houden daar dan ook rekening mee. De survival gaat te alle tijden door. Echter zal er een plan klaar liggen met een slecht-weer-scenario om de veiligheid te waarborgen.
 • Zijn er opstoppingen op het parcours te verwachten?

  We starten in kleine groepen en proberen door de volgorde in de hindernissen de deelnemers zoveel mogelijk over het parcours te verspreiden. Opstoppingen zijn echter niet volledig te voorkomen.
 • Kan ik waardevolle spullen meenemen tijdens de survival?

  Neem tijdens de survival geen waardevolle spullen (mobiele telefoon, portemonnee e.d.) mee. Het parcours gaat door de modder en het water. Kans op beschadiging of verlies van deze spullen is dan ook aanwezig.