Nieuw deze editie: iedereen vanaf 6 jaar mag mee doen! Dit betekent dat ook vriendengroepen, personeel, families etc. zich kunnen inschrijven. Omdat het nog steeds een Kidz evenement is, vragen wij wel dat iedereen ouder dan 16 zich inschrijft samen met een kind onder de 16.

Tips kledingadvies
De survival is een strijd tegen de elementen (water, kou, wind etc) in een natuurlijk terrein, waarin hardlopend een parcours wordt afgelegd met natuurlijke en opgebouwde hindernissen, waarbij onder andere kracht, uithoudingsvermogen, techniek, souplesse en doorzettingsvermogen van groot belang zijn.

Wees erop bedacht dat de survival midden in de winter is en dat er daarbij alle weersomstandigheden kunnen optreden: regen, wind, sneeuw, ijzel, zon (-10 graden of +10 graden).

Kleed je daarom goed aan. Draag bijvoorbeeld thermokleding. Een tip is om verschillende laagjes kleding te gaan dragen. Wees erop bedacht dat kleding nat en vies kan worden tijdens de survival. Verstandig is om een droge set kleding mee te nemen waarmee je naar huis kunt gaan (na afloop is er de mogelijkheid om te douchen). De survival gaat te allen tijde door. Echter ligt er een plan klaar met een slecht-weer-scenario om de veiligheid te waarborgen.

De fijnste broek om mee te survivallen is een hardloopbroek die niet afzakt bij het klimmen en klauteren. Verder heb je (oude sport-) hardloopschoenen met veters nodig, zodat je ze in de modder niet verliest.

Huisregels

  • Wij verzoeken alle deelnemers om zich ongeveer 30-45 minuten voor de starttijd te melden bij de inschrijfbalie op de survivaldag.
  • De Kidz for Kidz survival is een individuele survivalrun. Heb je een hindernis genomen, vervolg dan het parcours en wacht niet op andere deelnemers. Dit om opstoppingen te voorkomen.
  • Aanwijzingen en instructies van de vrijwilligers / hindernisbegeleiders moeten altijd worden opgevolgd.
  • De vrijwilliger / hindernisbegeleider geeft aan hoe de hindernis moet worden genomen. Je mag meerdere pogingen doen.
  • Langzamere deelnemers laten snellere deelnemers voorgaan in het parcours.
  • Als een deelnemer in het water valt, dient de deelnemer het parcours te verlaten en terug te gaan naar de kantine. De deelnemer mag de survivalrun niet verder afmaken. Dit vanwege risico op onderkoeling.