Kidz for Kidz nieuwsbrief - 12

logopay-off-500x

Facebook

Twitter


Beste Visitor,

Thursday, 29 July 2021

Eerste Kidz for Kidz Survival groot succes!!!

Op 30 januari heeft de eerste Kidz for Kidz Survival plaatsgevonden. Ondanks de slechte weersvoorspellingen hebben ruim 300 kinderen in de leeftijd van 6 t/m 14 jaar gestreden tegen de elementen van de natuur. 
Alle kinderen kregen een echte Kidz for Kidz Survival muts die zij op moesten hebben bij de start. Alle spieren werden warm gemaakt tijdens een korte warming-up, waarna ze naar de start vertrokken. Hardlopend gingen zij over een parcours van zo'n 2,5 km met daarin 11 hindernissen. Ruim 70 vrijwilligers hebben zich ingezet om alle kinderen veilig over de hindernissen te begeleiden. Als dank konden we de vrijwilligers een lunchpakket aanbieden wat gesponsord werd door Wollebrand fun, food & events. Onder de modder, met blije gezichtjes én muts kwamen alle kinderen over de finish. 
De brandweer veranderde 'de glibberberg' in een sneeuwberg dit tot grote pret van de kinderen.
Leerlingen van de sportklas van de Lentiz Dalton Mavo namen een schone cheque mee het parcours op, om vervolgens de cheque onder de modder mee de finish over te nemen. Het opgehaalde bedrag is onderweg verzameld: € 11.577,11 euro. 
Het totale bedrag wordt besteed aan onderzoek naar hersenstamkanker bij kinderen, uitgevoerd door het VU Medisch Centrum in Amsterdam. Helaas zijn de overlevingskansen voor kinderen met deze vorm van kanker nihil en overlijden nagenoeg alle kinderen binnen één jaar na diagnose. 
Met grote dank aan Wiebe van Lex Thoen Sport & Events, die deze survival mogelijk heeft gemaakt en verder uiteraard aan alle sponsors en in het bijzonder aan Wielervereniging Westland Wil Vooruit die het terrein beschikbaar heeft gesteld. 
De Survival sluit goed aan bij het doel van Stichting Kidz for Kidz. Wij willen kinderen de kans geven iets voor een ander te doen en daarbij een stukje bewustwording. Wij vinden het belangrijk dat kinderen zich er van bewust zijn dat gezondheid niet vanzelfsprekend is. Veel kinderen krijgen op de één of andere manier te maken met kanker in de familie-, vrienden of kennissenkring van ouders. Er is veel onduidelijkheid bij kinderen. Bewustwording, iets voor een ander (ziek) kind kunnen doen en tegelijkertijd genieten van het leven (hier door deelname aan de Survival!)  is waar wij voor staan.
Neem een kijkje op de website www.kidzforkidz.nl voor foto's en filmpjes van de Survival en informatie over de volgende editie in 2017.

kidz for kidz impressie foto


lex thoen   logo toussaint

thumb WWV     

thumb Engelsman   thumb STA kleinthumb vandenbos flowerbulbs

thumb Logo waalpartners    thumb sollas    thumb 4ACE Logo